Ucook

Gepekelde zalm met Ucook Summerfresh

  • 250 g zalmfilet zonder vel
  • 200 g zeezout
  • Peper
  • 2,5 lepels Ucook Summerfresh
  • 2 takjes dille
  • 4 lepels mayonaise
  • 0,5 lepel wasabipasta
  • Bloemetjes van wilde venkel (als garnituur, facultatief)
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 400 g zeezout
  • Peper
  • 5 lepels Ucook Summerfresh
  • 4 takjes dille
  • 8 lepels mayonaise
  • 1 lepel wasabipasta
  • Bloemetjes van wilde venkel (als garnituur, facultatief)
  • 750 g zalmfilet zonder vel
  • 600 g zeezout
  • Peper
  • 7,5 lepels Ucook Summerfresh
  • 6 takjes dille
  • 12 lepels mayonaise
  • 1,5 lepel wasabipasta
  • Bloemetjes van wilde venkel (als garnituur, facultatief)

Bereiding

  1. Wrijf de zalm aan beide kanten in met de Ucook Summerfresh.
  2. Hak de dille fijn en meng met het zout en gemalen peper voor de pekel.
  3. Bedek een diepe schaal met de helft van de pekel, leg er de zalm bovenop en bedek met de rest.
  4. Bedek het geheel met vershoudfolie en plaats gedurende 10u (met gewicht bovenop) in de koelkast.
  5. Maak de wasabi-mayonnaise door de twee ingrediënten goed te mengen.
  6. Haal de vis uit de pekel en spoel goed af onder koud water, dep droog.
  7. Snijd in gelijke plakken, garneer met de wasabi-mayonnaise, bloemetjes en enkele druppels UCook summerfresh.
  8. Strooi nog wat peper bovenop.